Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Általános Szerződési Feltételek - ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

1/1. A www.zemse.hu (továbbiakban: „zemse Webshop”) weboldal üzemeltetője, az Emil Marketing BT. ezúton hívja fel valamennyi látogatójának figyelmét, hogy amennyiben a weboldalt tovább kívánja használni, vagy a weboldalon keresztül fogyasztója kíván lenni a weboldal üzemeltetőjének, úgy figyelmesen olvassa el a mindenkor hatályos Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban: ÁSZF), valamint az Adatvédelmi Szabályzatot. Továbbá, kizárólag abban az esetben használja tovább a weboldalt és kizárólag abban az esetben vegye igénybe/rendelje meg a weboldal üzemeltetőjének weboldalon keresztül elérhető szolgáltatásait és/vagy Termékeit, amennyiben az ÁSZF minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve, valamint az Adatvédelmi Szabályzatot megértette és elfogadta.

1/2. Tekintettel arra, hogy a hatályos Polgári Törvénykönyv 6:78. § 1. bekezdése szerint az általános szerződési feltétel akkor válik a szerződés részévé, ha alkalmazója lehetővé tette, hogy a másik fél annak tartalmát a szerződéskötést megelőzően megismerje, és ha azt a másik fél elfogadta. A Weboldal Üzemeltető kinyilvánítja, hogy felhívja leendő ügyfelei figyelmét arra, hogy a mindenkor hatályos általános szerződési feltételek elérhetőek a zemse.hu weboldalon.

1/3. Ügyfél a Weboldal további használatával, különösen a Weboldalon keresztül történő megrendeléssel, vagy a weboldalra történő regisztrációval kijelenti, hogy a mindenkor hatályos általános szerződési feltételeket megismerte, megértette, és magára nézve kötelezően elfogadta. 

1/4. A webáruházban található termékek mellett feltüntetett árak forintban értendők, minden esetben bruttó árak, az Áfa-t tartalmazzák!

A termék ára nem tartalmazza a szállítási költséget, csomagolási költséget nem számítunk fel.

A szerződés nyelve, magyar.

1/5. Korlátozottan cselekvőképes személyek (14 és 18 év közötti látogatók) regisztrációjához és vásárlásához a szülő vagy törvényes képviselő jóváhagyása szükséges. Cselekvőképtelen felhasználók (14 év alatti gyermekek) helyett a szülő vagy törvényes képviselő járhat el!
A Megrendelő az Üzletszabályzat elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

2. Üzemeltetői adatok:

Cég neve: Emil Marketing BT

Székhelye: 2030 Érd, Aranyos u. 33.

Panaszkezelési cím: 1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 19. fsz. 3.

Adószám: 20615637-2-13

Cégjegyzékszám: 13-06-044787

Képviselő: Pintér Emil András

Számlavezető bank: Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9)

Bankszámlaszám: 10400872-50526871-89671007 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője – Nyilvántartási szám: K/23/2015.

internet cím: www.zemse.hu

E-mail: info@zemse.hu

Tárhelyszolgáltató:

ShopRenter.hu Kft.

Székhelye: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

Elérhetősége: +36 1 234 5012, info@shoprenter.hu

Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: 

- hírlevél küldés céljából: NAIH-90597/2015.

- webáruház üzemeltetéséhez: NAIH-90596/2015.

3/1. A Weboldalról történő megrendelés általános szabályai

• A Megrendelés általános és főbb lépései:

a) a Weboldalon elérhető Termék (szolgáltatás) elektronikus kiválasztása (kattintással);

b) mennyiség beállítása;

c) a mindenkor hatályos ÁSZF, valamint Adatvédelmi Szabályzat elfogadása;

d) megrendelés megerősítése (megrendelés és adatok ellenőrzése,

elektronikus elküldése az Üzemeltető irányába);

e) a Fogyasztó részéről történő pénzügyi teljesítés. 

3/2. Az Üzemeltető köteles a Fogyasztó megrendelésének megérkezését a Fogyasztó felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás a Fogyasztó megrendelésének elküldésétől számított - a szolgáltatás jellegétől függő elvárható időn belül - de legkésőbb 48 órán belül a Fogyasztóhoz nem érkezik meg, a Fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttségtől, vagy a szerződéses kötelezettségek alól (2001. évi CVIII. tv. 6. § (2) bekezdés).

3/3. A leadott megrendelést követően Üzemeltető rendszere először egy automata üzenetet küld a megrendelés elküldéséről a Fogyasztó számára, amely nem minősül visszaigazolásnak.

3/4. A megrendelések feldolgozása, munkanapokon, hétfőtől-péntekig 9:00-17.00 óráig történik. Az ezt követően, vagy szombaton és vasárnap, vagy munkaszüneti napokon beérkezett megrendelések feldolgozása a következő munkanapon kezdődik meg. A beérkezett megrendelések a vonatkozó teljes vételár kifizetését követő 2 munkanapon belül csomagolásra és átadásra kerülnek a szállítást végző Partner számára, amennyiben a megrendelt Termék(ek) raktáron van(nak). Tekintettel arra, hogy az Üzemeltető a megrendelések feldolgozását nem automatikusan végzi, így a visszaigazolás sem automatikusan történik. Ezért megtörténhet az a nem kívánt eset, hogy a Fogyasztó megrendelésének visszaigazolása 48 órán túl történik meg. Ebben az esetben a Fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttségtől, és ha a megrendelt Termékre nem tart igényt, úgy számára az általa megfizetett vételár és egyéb díjak teljes egészében visszajárnak.

3/5. A megrendelés befogadásáról, elfogadásáról, a teljesítés megkezdéséről, a várható szállítási határidőt is tartalmazó, az automatikus tájékoztató üzenettől formailag különálló értesítést küld az Üzemeltető a Fogyasztó számára, amely visszaigazolásnak minősül. 

3/6. Üzemeltető fenntartja a jogot a

a) megrendelés visszautasítására (törlésére), vagy a

b) már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében. Részben történő teljesítés visszautasítására kizárólag a Fogyasztóval történő egyeztetést követően kerülhet sor.

3/7. A megrendelés, vagy annak visszaigazolása akkor tekintendő az Üzemeltetőhöz, illetőleg a Fogyasztóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik (2001. évi CVIII. tv. 6. § (3) bekezdés).

3/8. Fogyasztó kizárólagos felelőssége a szállítási adatok pontos megadása.

3/9. Üzemeltető ugyanakkor fenntartja magának a jogot arra, hogy a Fogyasztó megrendelés során megadott adatainak valódiságáról meggyőződjön, és amennyiben az abban foglalt adatok valódisága kétséges, megkérdőjelezhető, vagy értelmezhetetlen, úgy a megrendelést visszautasítsa (törölje), és/vagy a Fogyasztó megadott kapcsolati adatain keresztül – az Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzat szerint – felvegye a kapcsolatot a Fogyasztóval az adatok egyeztetése céljával. 

3/10. Üzemeltető a szállítási adatok pontatlanságából bekövetkező károkért felelősséget nem vállal. 

4. Regisztráció, felhasználói fiók

Fogyasztó a megrendelését a Weboldal látogatójaként, vendégként, vagy a weboldalra regisztrált felhasználóként is megteheti. 

Amennyiben beregisztrál, úgy a következő adatok valós megadása szükséges: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, e-mail, telefonszám, postacím. Ezen adatok megadása a vásárlás megkönnyítését szolgálja. 

5. Szállítás módjai

· 15 000 forint összértéket meghaladó vásárlás esetén a szállítás INGYENES!

·    Futárral: Csomagját a Vaterafutar.hu ajánlata alapján a MPL futárszolgálat munkatársai fogják kiszállítani. Csomagolás doboz, buborékos boríték.

Ennek díja: Egységesen 990 Ft előre utalással! (Magyarországon belül)

·    Magyar Posta ajánlott levélküldemény: Csomagját a Magyar Posta munkatársai fogják kiszállítani ajánlott küldeményként, postakész borítékban. Csomagolás doboz, boríték.

Ennek díja: Egységesen 600 Ft előre utalással! (Magyarországon belül)

·    Személyes átvétel: A legközelebbi design vásáron - a vásárok időpontja a hírek menüpontban olvasható - vagy előre egyeztetett időpontban átvételi pontunkon, Budapesten, a Móricz Zsigmond körtér közelében, a Bertalan Lajos utcában.

Külföldről is adhat le megrendelést - mivel rendszerünk kizárólag belföldre van beállítva - így ezt kérjük, email-ben tegye (cikkszám megjelölésével). Külföldről leadott megrendelések szállítási költsége a MAGYAR POSTA Zrt. hivatalosan közzétett AKTUÁLIS DÍJSZABÁSA alapján kerül kiszámításra és válasz e-mail-ben tájékoztatjuk annak költségéről.

A Vásárlónak az átvételkor meg kell győződnie arról, hogy az általa megrendelt terméket szállították-e részére, illetőleg a kiszállított termék(ek) mennyiségben és szemmel láthatóan minőségben megfelel(nek) a megrendelésének. Esetleges kifogását a Vásárlónak haladéktalanul jeleznie kell a szállítónál (jegyzőkönyveztetni kell, amennyiben a csomagolás, esetleg maga a termék sérült!) és a vevőszolgálat felé. Az áru átvétele után az esetleges szépséghibákért és tartozékhiányért felelősséget nem vállalunk.

Amennyiben a Vásárló az előzetesen egyeztetett megrendelésében szereplő kiszállított terméket nem veszi át, a sikertelen kiszállítás költsége is őt terheli, abban az esetben is, ha a szállítási táblázat alapján díjmentes volt.

6. Fizetési módok

A megrendeléskor a Vásárló az alábbi fizetési módok közül választhat:

·    Banki előreutalással. 

·    Készpénzzel, a legközelebbi design vásáron - a vásárok időpontja a hírek menüpontban olvasható - vagy előre egyeztetett időpontban átvételi pontunkon, Budapesten, a Móricz Zsigmond körtér közelében, a Bertalan Lajos utcában.

A “POSTAI UTALÁSSAL” történt utalást, nem áll módunkban elfogadni!!!

Készpénzzel történő befizetés teljesítése esetén a tranzakciós adó a vevőt terheli. 

7. Garancia

Termékeinkre 6 hónap garanciát vállalunk.

Meghibásodás esetén kérjük, első lépésként vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

A nem rendeltetésszerűen használt termékre a garancia nem vonatkozik, illetve a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megfizetése is a vásárlót terheli.
A meghibásodott terméket (a garancia érvényességi ideje alatt) javítjuk abban az esetben, amennyiben a hiba javítható. Egyéb esetben cserére kerül a sor.

8. A vásárlástól való elállási/felmondási jog

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.

Az elállási/felmondási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Emil Marketing BT - Levelezési cím: 1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 19., illetve email-ben az info@zemse.hu email címre

Ebből a célból felhasználhatja az alábbi elállási nyilatkozat-mintát.

Innen másolható:

Elállási/Felmondási nyilatkozat-minta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:

Emil Marketing BT. 1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 19. (levelezési címünk)

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: ……………………………………………

A fogyasztó(k) neve: ………………………………………….

A fogyasztó(k) címe: ………………………………………….

A fogyasztó(k) aláírása: ……………………………………… (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt: ………………………………………

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméke(ke)t indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog:

- Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.

- Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra.

- Romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termékek.

- Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

- Olyan zárt csomagolású termékek esetén, amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem küldhető vissza.

9. Személyiségi jogok védelme

A felhasználók személyiségi jogainak bizalmas kezelése nagyon fontos számunkra, ezért a Szolgáltató nem adja át az adatokat külső személyeknek vagy szervezeteknek. Az adatbázisunkban fenntartott információkat felhasználjuk a felmerülő kérdések, viták megoldása esetén. A regisztrálás alatt minden esetben átnézheti és megváltoztathatja a megadott információkat. A Szolgáltató a hazai adatvédelmi törvény rendelkezéseinek megfelelően esetenként együttműködhet a helyi, országos vagy nemzetközi hatóságokkal, amelyek, az adatvédelmi tv. által előírt tartalmú és formájú megkérésére, kötelesek vagyunk a szükséges személyi azonosító információkat kiadni az zemse.hu felhasználókról.

Az adatkezelésről bővebben az Zemse.hu Webáruház adatkezelési tájékoztatójában olvashat.

10. Szerzői jogok

Szolgáltató a termékekről készült fotók más oldalakon való leközlésükhöz csak a forrás megjelölésével járul hozzá, előzetes beleegyezésével. A fotózási kellékek nem tartoznak a termék(ek)hez, a modelles fotókat csak illusztrációs célból kerülnek megjelenésre, ezek nem mindig kapcsolódnak közvetlenül a konkrét termékhez!

Szolgáltató igyekszik valósághű fényképeket készíteni termékeiről, a fotók színárnyalatainak észlelése a készülék monitor beállításaitól is nagyban függ, ezért a kiszállított termék színének a Megrendelő szubjektív elvárásaitól való kismértékű különbözősége előfordulhat.

A zemse.hu weboldalon található egyedi termékek, ékszerek, az értékesítésre kínált termékekről készült fotók, az ékszerekhez készített egyedi tervezésű csomagolás, továbbá egyéb grafikai alkotások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI törvény értelmében szerzői művek, így a törvényben foglalt szerzői jogvédelem alatt állnak! 

11. Felelősségkorlátozás

A zemse.hu-n keresztül történő vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A felhasználó, illetve Vásárló tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

Az Emil Marketing BT nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a

·         a weboldal használatából, vagy üzemzavarából,

·         az adatok bárki által történő megváltoztatásából,

·         az információtovábbítási késedelemből adódó,

·         vírusok okozta,

·         szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő,

·         vonal, vagy rendszerhibából adódó,

·         a beszállítótól származó téves információkból eredő károkért.

Szolgáltató jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás nélkül - rövid felhívásban tájékoztatva a felhasználókat - egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók.

Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés esetében a régi - változást megelőző - ár érvényes és került felszámításra.

12. Vitarendezési fórum elérhetősége:

Budapesti Békéltető Testület elérése:

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

Telefon: +36 1 /488-2131

E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

Budapesti Békéltető Testület weboldala: http://www.bekeltet.hu/

A magyar fogyasztók nemzetközi webshoppal kapcsolatos vitáját és a külföldi fogyasztók, magyar webáruházzal kapcsolatos problémáját is a Budapesti Békéltető Testület segíti 

Kötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogvitáik rendelkezéséhez. Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el, mint nemzetközi vitarendezési fórum:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm

Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapokon keresztül, ha nem sikerült közvetlenül rendeznie a jogvitáját a vállalkozással.

A panasz benyújtását követően az online vitarendezési platform azonnal továbbítja azt az ellenérdekű félnek. Ezt követően az érintetteknek meg kell egyezniük egy alternatív vitarendezési fórumról, amely végső soron el fog járni a közöttük fennálló ügyben. Az okról, a fórumokról, amelyek eljárhatnak az esetükben, a platform tájékoztatja a feleket. Amint megszületik a megállapodás a vitarendezési fórumról, az online platform oda továbbítja a panaszt.

Ha a feleknek nem sikerül 30 napon belül megegyezniük, vagy ha a platform sem tud a benyújtott adatok alapján olyan alternatív vitarendezési fórumot azonosítani, amelynek hatásköre van eljárni, a panasz további feldolgozására nem kerül sor. 

Elnézést kérünk, hogy fáradtságot okoztunk Önnek azzal, hogy a fenti jogi szöveget el kellett olvasnia.

2017. november 20.

                                                                                                          Emil Marketing BT

Keresés