Általános Szerződési Feltételek

 

1/1. A www.zemse.hu (továbbiakban: „zemse Webshop”) weboldal üzemeltetője, az Emil Marketing BT. ezúton hívja fel valamennyi látogatójának figyelmét, hogy amennyiben a weboldalt tovább kívánja használni, vagy a weboldalon keresztül fogyasztója kíván lenni a weboldal üzemeltetőjének, úgy figyelmesen olvassa el a mindenkor hatályos Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban: ÁSZF), valamint az Adatvédelmi Szabályzatot. Továbbá, kizárólag abban az esetben használja tovább a weboldalt és kizárólag abban az esetben vegye igénybe/rendelje meg a weboldal üzemeltetőjének weboldalon keresztül elérhető szolgáltatásait és/vagy Termékeit, amennyiben az ÁSZF minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve, valamint az Adatvédelmi Szabályzatot megértette és elfogadta.

1/2. Tekintettel arra, hogy a hatályos Polgári Törvénykönyv 6:78. § 1. bekezdése szerint az általános szerződési feltétel akkor válik a szerződés részévé, ha alkalmazója lehetővé tette, hogy a másik fél annak tartalmát a szerződéskötést megelőzően megismerje, és ha azt a másik fél elfogadta. A Weboldal Üzemeltető kinyilvánítja, hogy felhívja leendő ügyfelei figyelmét arra, hogy a mindenkor hatályos általános szerződési feltételek elérhetőek a zemse.hu weboldalon.

1/3. Ügyfél a Weboldal további használatával, különösen a Weboldalon keresztül történő megrendeléssel, vagy a weboldalra történő regisztrációval kijelenti, hogy a mindenkor hatályos általános szerződési feltételeket megismerte, megértette, és magára nézve kötelezően elfogadta. 

1/4. A webáruházban található termékek mellett feltüntetett árak forintban értendők, minden esetben bruttó árak, az Áfa-t tartalmazzák!

A termék ára nem tartalmazza a szállítási költséget, csomagolási költséget nem számítunk fel.

A szerződés nyelve, magyar.

1/5. Korlátozottan cselekvőképes személyek (14 és 18 év közötti látogatók) regisztrációjához és vásárlásához a szülő vagy törvényes képviselő jóváhagyása szükséges. Cselekvőképtelen felhasználók (14 év alatti gyermekek) helyett a szülő vagy törvényes képviselő járhat el!
A Megrendelő az Üzletszabályzat elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

 

2. Üzemeltetői adatok:

Cég neve: Emil Marketing BT

Székhelye: 2030 Érd, Aranyos u. 33.

Panaszkezelési cím: 1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 19. fsz. 3.

Adószám: 20615637-2-13

Cégjegyzékszám: 13-06-044787

Képviselő: Pintér Emil András

Számlavezető bank: Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9)

Bankszámlaszám: 10400872-50526871-89671007 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője – Nyilvántartási szám: K/23/2015.

internet cím: www.zemse.hu

E-mail: info@zemse.hu

Tárhelyszolgáltató:

DotRoll Kft.

H-1439 Budapest, Pf.: 663.

HU13962982

www.dotroll.hu

 

Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: 

- hírlevél küldés céljából: NAIH-90597/2015.

- webáruház üzemeltetéséhez: NAIH-90596/2015.

 

3/1. A Weboldalról történő megrendelés általános szabályai

• A Megrendelés általános és főbb lépései:

a) a Weboldalon elérhető Termék (szolgáltatás) elektronikus kiválasztása (kattintással);

b) mennyiség beállítása;

c) a mindenkor hatályos ÁSZF, valamint Adatvédelmi Szabályzat elfogadása;

d) megrendelés megerősítése (megrendelés és adatok ellenőrzése,

elektronikus elküldése az Üzemeltető irányába);

e) a Fogyasztó részéről történő pénzügyi teljesítés. 

3/2. Az Üzemeltető köteles a Fogyasztó megrendelésének megérkezését a Fogyasztó felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás a Fogyasztó megrendelésének elküldésétől számított - a szolgáltatás jellegétől függő elvárható időn belül - de legkésőbb 48 órán belül a Fogyasztóhoz nem érkezik meg, a Fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttségtől, vagy a szerződéses kötelezettségek alól (2001. évi CVIII. tv. 6. § (2) bekezdés).

3/3. A leadott megrendelést követően Üzemeltető rendszere először egy automata üzenetet küld a megrendelés elküldéséről a Fogyasztó számára, amely nem minősül visszaigazolásnak.

3/4. A megrendelések feldolgozása, munkanapokon, hétfőtől-péntekig 9:00-17.00 óráig történik. Az ezt követően, vagy szombaton és vasárnap, vagy munkaszüneti napokon beérkezett megrendelések feldolgozása a következő munkanapon kezdődik meg. A beérkezett megrendelések a vonatkozó teljes vételár kifizetését követő 2 munkanapon belül csomagolásra és átadásra kerülnek a szállítást végző Partner számára, amennyiben a megrendelt Termék(ek) raktáron van(nak). Tekintettel arra, hogy az Üzemeltető a megrendelések feldolgozását nem automatikusan végzi, így a visszaigazolás sem automatikusan történik. Ezért megtörténhet az a nem kívánt eset, hogy a Fogyasztó megrendelésének visszaigazolása 48 órán túl történik meg. Ebben az esetben a Fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttségtől, és ha a megrendelt Termékre nem tart igényt, úgy számára az általa megfizetett vételár és egyéb díjak teljes egészében visszajárnak.

3/5. A megrendelés befogadásáról, elfogadásáról, a teljesítés megkezdéséről, a várható szállítási határidőt is tartalmazó, az automatikus tájékoztató üzenettől formailag különálló értesítést küld az Üzemeltető a Fogyasztó számára, amely visszaigazolásnak minősül. 

3/6. Üzemeltető fenntartja a jogot a

a) megrendelés visszautasítására (törlésére), vagy a

b) már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében. Részben történő teljesítés visszautasítására kizárólag a Fogyasztóval történő egyeztetést követően kerülhet sor.

3/7. A megrendelés, vagy annak visszaigazolása akkor tekintendő az Üzemeltetőhöz, illetőleg a Fogyasztóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik (2001. évi CVIII. tv. 6. § (3) bekezdés).

3/8. Fogyasztó kizárólagos felelőssége a szállítási adatok pontos megadása.

3/9. Üzemeltető ugyanakkor fenntartja magának a jogot arra, hogy a Fogyasztó megrendelés során megadott adatainak valódiságáról meggyőződjön, és amennyiben az abban foglalt adatok valódisága kétséges, megkérdőjelezhető, vagy értelmezhetetlen, úgy a megrendelést visszautasítsa (törölje), és/vagy a Fogyasztó megadott kapcsolati adatain keresztül – az Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzat szerint – felvegye a kapcsolatot a Fogyasztóval az adatok egyeztetése céljával. 

3/10. Üzemeltető a szállítási adatok pontatlanságából bekövetkező károkért felelősséget nem vállal. 

 

4. Regisztráció, felhasználói fiók

Fogyasztó a megrendelését a Weboldal látogatójaként, vendégként, vagy a weboldalra regisztrált felhasználóként is megteheti. 

Amennyiben beregisztrál, úgy a következő adatok valós megadása szükséges: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, e-mail, telefonszám, postacím. Ezen adatok megadása a vásárlás megkönnyítését szolgálja. 

 

5. Szállítás módjai

· 15 000 forint összértéket meghaladó vásárlás esetén a szállítás INGYENES!

·    Üzemeltető a megrendelt terméket futárszolgálattal, vagy postai úton juttatja el a megrendelő által megadott szállítási címre

Ennek díja: Egységesen 990 Ft előre utalással! (Magyarországon belül)

·    Személyes átvétel: A legközelebbi design vásáron - a vásárok időpontja a hírek menüpontban olvasható - vagy előre egyeztetett időpontban Budapesten, a Móricz Zsigmond körtér közelében, a Bertalan Lajos utcában.

Külföldről is adhat le megrendelést - mivel rendszerünk kizárólag belföldre van beállítva - így ezt kérjük, email-ben tegye (cikkszám megjelölésével). Külföldről leadott megrendelések szállítási költsége a MAGYAR POSTA Zrt. hivatalosan közzétett AKTUÁLIS DÍJSZABÁSA alapján kerül kiszámításra és válasz e-mail-ben tájékoztatjuk annak költségéről.

A Vásárlónak az átvételkor meg kell győződnie arról, hogy az általa megrendelt terméket szállították-e részére, illetőleg a kiszállított termék(ek) mennyiségben és szemmel láthatóan minőségben megfelel(nek) a megrendelésének. Esetleges kifogását a Vásárlónak haladéktalanul jeleznie kell a szállítónál (jegyzőkönyveztetni kell, amennyiben a csomagolás, esetleg maga a termék sérült!) és a vevőszolgálat felé. Az áru átvétele után az esetleges szépséghibákért és tartozékhiányért felelősséget nem vállalunk.

Amennyiben a Vásárló az előzetesen egyeztetett megrendelésében szereplő kiszállított terméket nem veszi át, a sikertelen kiszállítás költsége is őt terheli, abban az esetben is, ha a szállítási táblázat alapján díjmentes volt.

 

6. Fizetési módok

A megrendeléskor a Vásárló az alábbi fizetési módok közül választhat:

·    Banki előreutalással. 

·    Fizetés történhet rózsaszíncsekkel is - amelyet a postán lehet kérni -, ebben az esetben e-mail-ben jelezze ez iránti szándékát (ennek költsége a Vásárlót terheli)

·    PayPal-on keresztül való fizetésnél az alábbi e-mail címre kell a számla végösszegét átutalni: info@zemse.hu

·    Készpénzzel, a legközelebbi design vásáron - a vásárok időpontja a hírek menüpontban olvasható - vagy előre egyeztetett időpontban Budapesten, a Móricz Zsigmond körtér közelében, a Bertalan Lajos utcában.

A “POSTAI UTALÁSSAL” történt utalást, nem áll módunkban elfogadni!!!

Készpénzzel történő befizetés teljesítése esetén a tranzakciós adó a vevőt terheli. 

 

7. Garancia

Termékeinkre 6 hónap garanciát vállalunk.

Meghibásodás esetén kérjük, első lépésként vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

A nem rendeltetésszerűen használt termékre a garancia nem vonatkozik, illetve a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megfizetése is a vásárlót terheli.
A meghibásodott terméket (a garancia érvényességi ideje alatt) javítjuk abban az esetben, amennyiben a hiba javítható. Egyéb esetben cserére kerül a sor.

8. A vásárlástól való elállási/felmondási jog

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.

Az elállási/felmondási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Emil Marketing BT - Levelezési cím: 1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 19., illetve email-ben az info@zemse.hu email címre

 

Ebből a célból felhasználhatja az alábbi elállási nyilatkozat-mintát.

Innen másolható:

 

Elállási/Felmondási nyilatkozat-minta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:

Emil Marketing BT. 1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 19. (levelezési címünk)

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: ……………………………………………

A fogyasztó(k) neve: ………………………………………….

A fogyasztó(k) címe: ………………………………………….

A fogyasztó(k) aláírása: ……………………………………… (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 

Kelt: ………………………………………

 

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméke(ke)t indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog:

- Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.

- Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra.

- Romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termékek.

- Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

- Olyan zárt csomagolású termékek esetén, amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem küldhető vissza.

 

9. Személyiségi jogok védelme

A felhasználók személyiségi jogainak bizalmas kezelése nagyon fontos számunkra, ezért a Szolgáltató nem adja át az adatokat külső személyeknek vagy szervezeteknek. Az adatbázisunkban fenntartott információkat felhasználjuk a felmerülő kérdések, viták megoldása esetén. A regisztrálás alatt minden esetben átnézheti és megváltoztathatja a megadott információkat. A Szolgáltató a hazai adatvédelmi törvény rendelkezéseinek megfelelően esetenként együttműködhet a helyi, országos vagy nemzetközi hatóságokkal, amelyek, az adatvédelmi tv. által előírt tartalmú és formájú megkérésére, kötelesek vagyunk a szükséges személyi azonosító információkat kiadni az zemse.hu felhasználókról.

Az adatkezelésről bővebben az Zemse.hu Webáruház adatkezelési nyilatkozatában olvashat.

 

10. Adatvédelem (Adatkezelési nyilatkozat)

Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: 

- hírlevél küldés céljából: NAIH-90597/2015.

- webáruház üzemeltetéséhez: NAIH-90596/2015.

A Szolgáltató számára kiemelt fontosságú a rendelkezésére bocsátott személyes adatok védelme. Elkötelezi magát a Felhasználók és Vásárlók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó érvényes jogszabályoknak megfelelve járul hozzá a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez. A Felhasználók és Vásárlók adatait a mindenkori hatályos jogszabályi előírásokat megtartva kezeli. A megrendelések teljesítéséhez szükséges, alvállalkozók részére történő adatszolgáltatást leszámítva a Szolgáltató az általa kezelt adatokat harmadik félnek nem adja át. Az alvállalkozók a Szolgáltató által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak felhasználni, illetve harmadik személyeknek átadni.

Néhány kiemelt fontosságú jogszabály:

1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről,

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

2011. évi CXII. törvény az információ önrendelkezési jogról és az információszabadságról

Szolgáltató, az adatokat minden módon védi. Különösen a jogosulatlan hozzáférés, nyilvánosságra hozatal, megváltoztatás, törlés, megsemmisülés ellen mind a hálózati kommunikáció (tehát online adatkezelés) során, mind az adatok tárolása, őrzése (tehát offline adatkezelés) során.

A személyes adatokhoz csak az illetékes munkaköröket betöltő személyek férhetnek hozzá - magas szintű hozzáférési kontrollok alkalmazása mellett.

Kizárólag olyan adatot kér a Szolgáltató a regisztráció során, melyek a megrendelések teljesítéséhez, a vásárlás lebonyolításához elengedhetetlenül szükségesek.

A regisztrációkor, vásárláskor adatbázisunkban rögzítésre került adatokat a Szolgáltató saját belső felhasználására, statisztikák készítése céljából elemezheti.

A felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató a személyes adatait a fent meghatározott cél érdekében kezelje, feldolgozza, tárolja.

A felhasználó tudomásul veszi a tájékoztatást, hogy az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését, tájékoztatást kérhet az adatkezelésről.

 

11. Szerzői jogok

Szolgáltató a termékekről készült fotók más oldalakon való leközlésükhöz csak a forrás megjelölésével járul hozzá, előzetes beleegyezésével. A fotózási kellékek nem tartoznak a termék(ek)hez, a modelles fotókat csak illusztrációs célból kerülnek megjelenésre, ezek nem mindig kapcsolódnak közvetlenül a konkrét termékhez!

Szolgáltató igyekszik valósághű fényképeket készíteni termékeiről, a fotók színárnyalatainak észlelése a készülék monitor beállításaitól is nagyban függ, ezért a kiszállított termék színének a Megrendelő szubjektív elvárásaitól való kismértékű különbözősége előfordulhat.

A zemse.hu weboldalon található egyedi termékek, ékszerek, az értékesítésre kínált termékekről készült fotók, az ékszerekhez készített egyedi tervezésű csomagolás, továbbá egyéb grafikai alkotások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI törvény értelmében szerzői művek, így a törvényben foglalt szerzői jogvédelem alatt állnak! 

 

12. Felelősségkorlátozás

A zemse.hu-n keresztül történő vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A felhasználó, illetve Vásárló tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

Az Emil Marketing BT nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a

·         a weboldal használatából, vagy üzemzavarából,

·         az adatok bárki által történő megváltoztatásából,

·         az információtovábbítási késedelemből adódó,

·         vírusok okozta,

·         szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő,

·         vonal, vagy rendszerhibából adódó,

·         a beszállítótól származó téves információkból eredő károkért.

Szolgáltató jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás nélkül - rövid felhívásban tájékoztatva a felhasználókat - egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók.

Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés esetében a régi - változást megelőző - ár érvényes és került felszámításra.

 

13. Vitarendezési fórum elérhetősége:

Budapesti Békéltető Testület elérése:

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

Telefon: +36 1 /488-2131

E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

Budapesti Békéltető Testület weboldala: http://www.bekeltet.hu/

A magyar fogyasztók nemzetközi webshoppal kapcsolatos vitáját és a külföldi fogyasztók, magyar webáruházzal kapcsolatos problémáját is a Budapesti Békéltető Testület segíti 

Kötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogvitáik rendelkezéséhez. Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el, mint nemzetközi vitarendezési fórum:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm

 

Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapokon keresztül, ha nem sikerült közvetlenül rendeznie a jogvitáját a vállalkozással.

A panasz benyújtását követően az online vitarendezési platform azonnal továbbítja azt az ellenérdekű félnek. Ezt követően az érintetteknek meg kell egyezniük egy alternatív vitarendezési fórumról, amely végső soron el fog járni a közöttük fennálló ügyben. Az okról, a fórumokról, amelyek eljárhatnak az esetükben, a platform tájékoztatja a feleket. Amint megszületik a megállapodás a vitarendezési fórumról, az online platform oda továbbítja a panaszt.

Ha a feleknek nem sikerül 30 napon belül megegyezniük, vagy ha a platform sem tud a benyújtott adatok alapján olyan alternatív vitarendezési fórumot azonosítani, amelynek hatásköre van eljárni, a panasz további feldolgozására nem kerül sor. 

 

 

Elnézést kérünk, hogy fáradtságot okoztunk Önnek azzal, hogy a fenti jogi szöveget el kellett olvasnia.

 

2017. november 20.

 

                                                                                                          Emil Marketing BT